sâmbătă, 15 august 2009

Street dance'ul din ziua de azi

Eeeh bun.Se pare ca tot mai multi din Bucuresti par a incepe a pune orasul in miscare! Sincer..miscarea este foarte buna! dar atunci cand nu are atat de mult stil si este folosita pe post de dans de reproducere in fata pitipoancelor devine cu totul altceva.
Recent am deschis o scoala de dans cu ajutorul lui Willmark faimoasa emisiune de dans de la PRO TV cu scopul de a schimba teoria celorlalti despre dans.
Ce este street dance'ul?
Nu stiu cat la suta din dansatori acestui "stil" pot da o definitie concreta acestui termen. De aceea mi-am luat libertatea de a posta niste lucruri esentiale ce trebuie stiute in acest domeniu.
Street dance'ul mai precis nu exista! Probabil va intrebati acum de ce.
La Sfarsitul anilor 60' inceputul anilor 70' muzica Funk a dat startul unei noi revolutii! Au aparut 3 dansuri reprezentative acestui gen: Popping, Locking, Breakdance. De-a lungul anilor artisti precum Boogalo Sam, Boppin" Andre Diamond, Stefan Clemente "Mr Wigglez",Christian Salah au adus Funk'ul la nivel imens(inca in urcare).Hip-hop'erii nu s-au lasat nici ei si au venit cu stilul lor reprezentativ. Mari artisti care vor ramane mult in istorie precum Dr. Dre, The Fugees, Gangstarr, Public Enemy, House of Pain, Cypress Hill, Deliquent Habits, D.O.C, Run Dmc, DMX, Immortal Tehnique, Xzibit, Snoop Dogg au dat viata acestui stil (unii dintre voi mai inculti de fire poate ve-ti posta comentarii cum ca ei vorbesc doar despre masini bani si femei...INCORECT! acele persoane canta doar pentru bani, nu din pasiune si respect pentru cei ce au ridicat cultura la acest nivel)
Street dance'ul a evoluat odata cu timpul la mai multe stiluri, au aparut atat de multe ca dansatorii au inceput sa combine miscarile diferitelor stiluri pentru originalitate si diversitate
Sper ca am fost de ajutor..Chiar imi doream sa ma fac inteles si sa nu mai apara alte discutii pe tema culturii ! Daca nu stiti..Intreba-ti! Nu va dati prost cu parerea :)

3 comentarii:

 1. hm... poi da "street dance" e cv inventat... daca ar trebui sa vorbim de scoli de dans ar trebui sa se numeasca scoala de hip-hop nu street dance

  si da sunt multi care nu stiu ce inseamna dar nu pt ca suntem in romania sau pt ca multi ar fi inculti ci doar pt simplu fapt ca multi nu inteleg ca dansul este o pasiune nu o moda ... din moment ce 8 copii din 10 considera ca sunt dansatori pt ca au fost o sapt sau o luna la o scoala de dans chear crezi ca aia stiu ce e ala ? o sa raspunda aceeasi prostie "dans de strada"

  RăspundețiȘtergere
 2. chiar * si scolii *

  scuze se mai intampla :D

  RăspundețiȘtergere
 3. nu ratezi nici o ocazie sa suferi de tine!

  Esti o suferinta cheala

  RăspundețiȘtergere